Салат Роял Карі з кабачків

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.

 

Тільки уявіть собі момент, коли ви відкриєте зимою баночку салату роял карі  і відчуєте теплий аромат літа, в який вплітаються ноти індійських прянощів.

Інгредієнти

  • Кабачки – 600 г
  • Болгарський перець – 200 г
  • Перець чилі – 5 шт.
  • Яблуко – 200 г
  • “Олейна” з травами (чилі, томат, базилік)
  • Приправа карі – 6 г
  • Копчена паприка – 6 г
  • Яблучний оцет – 50 мл
  • Цукор – 60 г
  • Сіль – 12 г
  • Вода – 200 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Нарізаємо скибочками перець, яблуко та кабачок.
  2. Обсмажуємо їх на сковороді з олією “Олейна” з травами (чилі, томат, базилік) впродовж 5 хвилин.
  3. Додаємо дрібно нарізаний часник і перець чилі і ще тушкуємо кілька хвилин.
  4. Вливаємо яблучний оцет, 200 мл води і продовжуємо тушкувати на малому вогні 15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  5. В кінці додаємо приправу карі та копчену паприку.
  6. Викладаємо готову суміш у стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.
  7. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  8. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.