Салат Роял Карі з кабачків
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.
Тільки уявіть собі момент, коли ви відкриєте зимою баночку салату роял карі і відчуєте теплий аромат літа, в який вплітаються ноти індійських прянощів.
Інгредієнти
- Кабачки – 600 г
- Болгарський перець – 200 г
- Перець чилі – 5 шт.
- Яблуко – 200 г
- “Олейна” з травами (чилі, томат, базилік)
- Приправа карі – 6 г
- Копчена паприка – 6 г
- Яблучний оцет – 50 мл
- Цукор – 60 г
- Сіль – 12 г
- Вода – 200 мл
Приготування
- Нарізаємо скибочками перець, яблуко та кабачок.
- Обсмажуємо їх на сковороді з олією “Олейна” з травами (чилі, томат, базилік) впродовж 5 хвилин.
- Додаємо дрібно нарізаний часник і перець чилі і ще тушкуємо кілька хвилин.
- Вливаємо яблучний оцет, 200 мл води і продовжуємо тушкувати на малому вогні 15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
- В кінці додаємо приправу карі та копчену паприку.
- Викладаємо готову суміш у стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.