Шакшука
рецепт від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської
Цю страву можна готувати і на сніданок, і на обід і на вечерю! Все легко, просто та неймовірно смачно
Інгредієнти
Вам знадобиться:
- 3 яйця
- олія Олейна з травами зі смаком перця чилі, базиліка та томату
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- 3 невеликі помідори
- сіль
- петрушка чи кінза
Приготування
- Обсмажте на олії з травами дрібно нарізану цибулю і часник, додайте дрібно нарізаний перець і продовжуйте смажити ще кілька хвилин.
- Бланшуйте помідори. Залийте їх окропом на 20-30 секунд, злийте воду, залийте їх холодною водою. Зніміть шкірку з помідорів, прибиріть насіння, дрібно наріжте.
- Додайде підготовлені помідори до овочів. Протушкуйте 2-3 хвилини.
- Зробіть невеликі виїмки та викладіть в них яйця, посоліть. Продовжуйте смажити шакшуку ще 4-5 хвилин.
*Білки мають стати щільними, а жовтки залишитися рідкими.
- Присипте готову страву зеленню: петрушкою чи кінзою
- Подавайте шакшуку із підсушеним хлібом.