Рецепт шакшуки

від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської

 

Цю страву можна готувати і на сніданок, і на обід і на вечерю! Все легко, просто та неймовірно смачно

Інгредієнти

Вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • олія Олейна з травами зі смаком перця чилі, базиліка та томату
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 болгарський перець
  • 3 невеликі помідори
  • сіль
  • петрушка чи кінза

Олія для приготування

Приготування

  1. Обсмажте на олії з травами дрібно нарізану цибулю і часник, додайте дрібно нарізаний перець і продовжуйте смажити ще кілька хвилин.
  2. Бланшуйте помідори. Залийте їх окропом на 20-30 секунд, злийте воду, залийте їх холодною водою. Зніміть шкірку з помідорів, прибиріть насіння, дрібно наріжте.
  3. Додайде підготовлені помідори до овочів. Протушкуйте 2-3 хвилини.
  4. Зробіть невеликі виїмки та викладіть в них яйця, посоліть. Продовжуйте смажити шакшуку ще 4-5 хвилин.
    *Білки мають стати щільними, а жовтки залишитися рідкими.
  5. Присипте готову страву зеленню: петрушкою чи кінзою
  6. Подавайте шакшуку із підсушеним хлібом.