Рецепт шоколадного мусу з інфузією з тим'яну та печивом мадлен

Інгредієнти

Печиво «Мадлен»:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 110 г
  • Борошно 95 г
  • Вершкове масло 95 г
  • Розпушувач 3 г
  • Цедра цитрусових за смаком

Мусс з шоколаду з тимʼяном:

  • Молоко 100 мл
  • Цукор 40 г
  • Шоколад молочний 150 г
  • Желатин 5 (25 в замоченому стані)
  • Вершки 30% 200 г
  • Тим’ян гілочка

Приготування

Печиво «Мадлен»:

  1. Яйця розтерти з цукром в однорідну масу.
  2. Борошно перемішати з розпушувачем, додати в яєчну масу.
  3. Вершкове масло розтопити, вміщати в тісто. За бажанням додати цедру цитрусових.
  4. Тісто розподілити по формам і випікати 15-20 хвилин при 170 градусах.

Мусс з шоколаду з тимʼяном:

  1. Желатин замочити з холодною водою у пропорції 1:4 (желатин: вода).
  2. Молоко з тимʼяном і цукром довести до кипіння, зняти з вогню.
  3. Додати попередньо замочений желатин.
  4. Додати молочний шоколад, розмішати.
  5. Охолодити до температури 30-40 градусів.
  6. Вершки збити і з’єднати з остудженою завареною масою.