Рецепт смачної вечері в одній формі - курка, запечена з картоплею, цукіні, цибулею та сиром

Від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Курка, запечена з картоплею, цукіні, цибулею та сиром. Все викладається шарами і в духовку, а через годину на столі гаряча домашня смакота.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 3 шт.
  • Картопля – 5–6 шт.
  • Цукіні – 1–2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердий (моцарела, гауда, чедер) – 250 г

Заправка:

  • Олія Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин – 50 мл
  • Сметана – 2 ст. л
  • Майонез – 1 ст. л
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком

Олія для приготування

Приготування

  1. Куряче філе розрізати вздовж на стейки. Форму змастити олією і викласти мʼясо. Посолити та поперчити.
  2. Змішати всі інгредієнти для заправки. Для насиченого смаку завжди використовую ароматну олію Олейна з Травами. Змастити мʼясо і викласти нарізану півкільцями цибулю. Знову змастити. Викласти нарізані цукіні, змастити знову заправкою посипати тертим сиром. Останній шар- картопля. Змастити заправкою та поставити до духовки на 40 хв на 190 градусів.
  3. За 10 хв до готовності посипати натертим сиром і допекти до золотистої скоринки.

В результаті вийде ніжна курка під овочами та хрустким сиром зверху.