Рецепт смачної вечері в одній формі - курка, запечена з картоплею, цукіні, цибулею та сиром
Від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Курка, запечена з картоплею, цукіні, цибулею та сиром. Все викладається шарами і в духовку, а через годину на столі гаряча домашня смакота.
Інгредієнти
- Куряче філе – 3 шт.
- Картопля – 5–6 шт.
- Цукіні – 1–2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сир твердий (моцарела, гауда, чедер) – 250 г
Заправка:
- Олія Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин – 50 мл
- Сметана – 2 ст. л
- Майонез – 1 ст. л
- Гірчиця в зернах – 1 ст. л
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
Приготування
- Куряче філе розрізати вздовж на стейки. Форму змастити олією і викласти мʼясо. Посолити та поперчити.
- Змішати всі інгредієнти для заправки. Для насиченого смаку завжди використовую ароматну олію Олейна з Травами. Змастити мʼясо і викласти нарізану півкільцями цибулю. Знову змастити. Викласти нарізані цукіні, змастити знову заправкою посипати тертим сиром. Останній шар- картопля. Змастити заправкою та поставити до духовки на 40 хв на 190 градусів.
- За 10 хв до готовності посипати натертим сиром і допекти до золотистої скоринки.
В результаті вийде ніжна курка під овочами та хрустким сиром зверху.