Рецепт соковитої кабачкової "лазаньї" без соусу та тіста

Від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Шари ніжного кабачка, соковита шинка, тягучий сир і золотава скоринка пармезану…

Ця літня лазанья не потребує ані соусів, ані довгих підготовок — усе просто, швидко й дуже смачно!

Інгредієнти

  • Цукіні або кабачки— 2–3 шт. (середнього розміру)
  • Шинка — 250 г
  • Твердий сир — 300 г
  • Пармезан — 80 г
  • Олія Олейна з Травами томат, часник, базилік — 40 мл
  • Зелень — за бажанням (петрушка, базилік)

Олія для приготування

Приготування

  1. Кабачки наріжте уздовж на тонкі слайси (краще слайсером або овочечисткою).
  2. Змасти форму ароматною олією Олейна томат, часник, базилік.
  3. Викласти перший шар кабачків, далі шар шинки, потім шар сиру та посипати пармезаном. Повторити шари ще 3-4 рази. Зверху притрусити пармезаном.
  4. Запікати при 180°C 25–30 хвилин, до золотистої скоринки.
  5. Дайте постояти 10 хвилин перед нарізанням — так вона краще триматиме форму.

Смачного!