Рецепт Соковитої запеченої риби

Від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Якщо у вас й досі виходить запечена риба, як варена, ловіть рецепт)

Інгредієнти

  • Дорадо – 1 шт. (600 г)
  • Цукіні – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.

Заправка:

  • Олія Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин – 150 мл
  • Вода- 70 мл
  • Часник – 4 зубчики
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Імбир сушений – 1/2 ч.л
  • Спеції для риби – 1 ч.л
  • Зелень (петрушка, кріп, базилік) – невеликий пучок

Олія для приготування

Приготування

  1. Рибу почистити, промити, зробити поперечні надрізи на шкірці.
  2. Для для заправки в блендері змішати олію Олейна з Травами, часник, цибуля, зелень, лимонний сік, сіль, перцю, імбир та спеції для риби.
  3. Натерти рибу всередині й зовні цією сумішшю.
  4. Нарізати цукіні та перець й викласти на деко. Змастити сумішшю, що залишилася.
  5. Покласти рибу поверх овочів.
  6. Запікати на режимі гриль близько 25 хв (залежно від розміру риби).

В результаті — соковите м’ясо, рум’яна скоринка і овочі, просочені ароматом риби.