Рецепт Соковитої запеченої риби
Від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Якщо у вас й досі виходить запечена риба, як варена, ловіть рецепт)
Інгредієнти
- Дорадо – 1 шт. (600 г)
- Цукіні – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
Заправка:
- Олія Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин – 150 мл
- Вода- 70 мл
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Імбир сушений – 1/2 ч.л
- Спеції для риби – 1 ч.л
- Зелень (петрушка, кріп, базилік) – невеликий пучок
Приготування
- Рибу почистити, промити, зробити поперечні надрізи на шкірці.
- Для для заправки в блендері змішати олію Олейна з Травами, часник, цибуля, зелень, лимонний сік, сіль, перцю, імбир та спеції для риби.
- Натерти рибу всередині й зовні цією сумішшю.
- Нарізати цукіні та перець й викласти на деко. Змастити сумішшю, що залишилася.
- Покласти рибу поверх овочів.
- Запікати на режимі гриль близько 25 хв (залежно від розміру риби).
В результаті — соковите м’ясо, рум’яна скоринка і овочі, просочені ароматом риби.