Універсальний маринад для риби та морепродуктів на грилі

рецепт від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

  • дорадо чи сібас
  • креветки
  • ароматна олія з травами чилі, томат, базилік від Олейна

Олія для приготування

Приготування

Риба:

  1. Чистимо рибу, видаляємо нутрощі, щоб не було гіркоти і промиваємо.
  2. Обтираємо паперовим рушником, робимо хрестоподібні надрізи з двох боків та натираємо рибу сіллю. Потім промазуємо ароматною олією з травами і відправляємо в холодильник маринуватися на 2-3 години.
  3. Обсмажуємо на грилі з двох сторін до готовності. Або запікаємо у духовці. маринаді на 15-20 хвилин.

 

Креветки:

  1. Промиваємо креветки, обтираємо паперовим рушником. Солимо, змащуємо ароматною олією з травами. Залишаємо у маринаді на 15-20 хвилин.
  2. Готуємо на дерев’яних шпажках по кілька хвилин з кожного боку.

*Шпажки на ніч замочити у воді, щоб вони не горіли під час приготування креветок.