Універсальний маринад для риби та морепродуктів на грилі
Інгредієнти
- дорадо чи сібас
- креветки
- ароматна олія з травами чилі, томат, базилік від Олейна
Приготування
Риба:
- Чистимо рибу, видаляємо нутрощі, щоб не було гіркоти і промиваємо.
- Обтираємо паперовим рушником, робимо хрестоподібні надрізи з двох боків та натираємо рибу сіллю. Потім промазуємо ароматною олією з травами і відправляємо в холодильник маринуватися на 2-3 години.
- Обсмажуємо на грилі з двох сторін до готовності. Або запікаємо у духовці. маринаді на 15-20 хвилин.
Креветки:
- Промиваємо креветки, обтираємо паперовим рушником. Солимо, змащуємо ароматною олією з травами. Залишаємо у маринаді на 15-20 хвилин.
- Готуємо на дерев’яних шпажках по кілька хвилин з кожного боку.
*Шпажки на ніч замочити у воді, щоб вони не горіли під час приготування креветок.