Варення з пряних кабачків

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.

 

Хто сказав, що варення буває тільки солодке. Варення з кабачків – звучить дивно, але це фантастично смачно з солодкувато-гострими нотами. Чудово смакує як гарнір до будь яких страв, особливо холодними вечорами)

Інгредієнти

  • Кабачки – 1 кг 500 г
  • Цукор – 550 г
  • Перець чилі –10 г
  • Імбир – 50 г
  • Бодян – 2-3 зірочки
  • Паличка кориці
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Кориця мелена – 4 г
  • Апельсин – 1 шт. (цедра та фреш)
  • Лимон – 1 шт. (фреш)
  • «Олейна» Три Зерна

Олія для приготування

Приготування

  1. Нарізаємо кабачки дрібними кубиками.
  2. Далі обсмажуємо їх на олії до золотистого кольору, ідеально саме «Олейна» Три Зерна.
  3. Додаємо цукор і тушкуємо кілька хвилин.
  4. Беремо для ароматних ноток зірочку бодяну, паличку кориці та гвоздику. І тушкуємо на маленькому вогні до початку карамелізації.
  5. Далі заправляємо тертим імбирем, свіжовичавленим соком і цедрою одного апельсину, а також соком одного лимону.
  6. Тоненько нарізаємо перець чилі та додаємо його у каструлю.
  7. Додаємо дрібку меленої кориці та продовжуємо карамелізувати суміш ще 10 хвилин.
  8. Вуаля, розливаємо гаряче варення у стерилізовані банки, закриваємо стерилізованими кришками.
  9. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  10. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.