Варення з пряних кабачків
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.
Хто сказав, що варення буває тільки солодке. Варення з кабачків – звучить дивно, але це фантастично смачно з солодкувато-гострими нотами. Чудово смакує як гарнір до будь яких страв, особливо холодними вечорами)
Інгредієнти
- Кабачки – 1 кг 500 г
- Цукор – 550 г
- Перець чилі –10 г
- Імбир – 50 г
- Бодян – 2-3 зірочки
- Паличка кориці
- Гвоздика – 6 шт.
- Кориця мелена – 4 г
- Апельсин – 1 шт. (цедра та фреш)
- Лимон – 1 шт. (фреш)
- «Олейна» Три Зерна
Приготування
- Нарізаємо кабачки дрібними кубиками.
- Далі обсмажуємо їх на олії до золотистого кольору, ідеально саме «Олейна» Три Зерна.
- Додаємо цукор і тушкуємо кілька хвилин.
- Беремо для ароматних ноток зірочку бодяну, паличку кориці та гвоздику. І тушкуємо на маленькому вогні до початку карамелізації.
- Далі заправляємо тертим імбирем, свіжовичавленим соком і цедрою одного апельсину, а також соком одного лимону.
- Тоненько нарізаємо перець чилі та додаємо його у каструлю.
- Додаємо дрібку меленої кориці та продовжуємо карамелізувати суміш ще 10 хвилин.
- Вуаля, розливаємо гаряче варення у стерилізовані банки, закриваємо стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.