Запечена картопля з сиром

рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

  • 5 великих картоплин
  • 300 гр грибів
  • 1 шт цибуля ріпчаста
  • Ароматна олія «Олейна» з травами базилік, орегано, розмарин
  • Сіль, перець – за смаком
  • 100 мл вершків (жирність – 15-20%)
  • 100 гр твердого сиру

Олія для приготування

Приготування

  1. Картоплю миємо та витираємо на сухо. Обмазуємо ароматною олією «Олейна» з травами та загортаємо у фольгу, випікаємо в духовці до готовності при температурі 200 градусів.
  2. Готуємо начинку, обсмажуємо на ароматній олії цибулю, додаємо дрібно нарізані гриби, солимо, перчимо до смаку. Коли гриби готові, додаємо вершки, прогріваємо.
  3. Коли картопля охолоне, зрізаємо 1/3 щоб можна було зробити поглиблення (виїмку).
  4. Ложкою дістаємо серцевину, викладаємо туди грибну начинку та посипаємо натертим сиром.
  5. Ставимо в духовку на 200 градусів, щоб запікся сир.