Грісіні з італійського тіста

рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

Інгредієнти

Італійське тісто:

  • Борошно 520 г
  • Вода 250 мл
  • Цукор 2 ст. л
  • Сіль 2 ч. л
  • Дріжджі сух 1 ч. л
  • Олія оливкова 1 ст. л
  • Олія соняшникова рафінована “Олейна Традиційна” 1 ст. л

 
Грісіні:

  • Італійське тісто 200 г
  • Італійські трави 1 ч. л
  • Сіль морська 1 ч. л
  • Кунжут 1 ч. л

 

Олія для приготування

Приготування

Італійське тісто:

  1. В теплу воду добавити дріжджі, помішуючи, розтворити, додати сіль та цукор, олію та борошно, замістити ніжне еластичне тісто, накрити рушником, дати піднятися в 2 рази.

 

Грісіні:

  1. Тісто розділити на 10 рівних частин.
  2. Розкачати тісто тонкими паличками, посипати їх сіллю за смаком, кунжутом або італійськими травами, викласти палички на деко, пекти до золотистого рум’яного кольору, випікати 7-10 хв. За температури 200 С.