Родинна Великодня Паска
Інгредієнти
Опара:
- молоко 250 мл
- дріжджі 30 г
- цукор 40 г
- борошно 125 г
Тісто:
- сметана 20% 50 г
- жовтки 80 г
- ванільний цукор 10 г
- сіль 5 г
- борошно вищий гатунок 700 г
- масло вершкове 80 г
- олія Олейна “Три зерна” 50 мл
- цукор 150 г
- лимонна цедра 10 г
- апельсинова цедра 15 г
Начинка:
- журавлина 300 г
- курага 100 г
- ароматний алкоголь 50 мл
Приготування
- Підготувати начинку за день до замісу. Нарізати курагу, журавлину, натерти лимонну та апельсинову цедру та залити все алкоголем. Запластикувати та залишити на ніч в холоді.
- Замісити опару, залишити в теплому місці на 30 хв. Коли опара запіниться – вона готова до замісу.
- В чан помістити опару, жовтки, сметану, сіль, ванільний цукор та борошно. На малій швидкості почати заміс, до зволоження всіх інгредієнтів. Додати цукор в заміс та збільшити оберти міксеру.
- Коли вмішався цукор, збільшити оберти міксера та поступово додавати холодне вершкове масло. Після того як масло вмішалося в 3 етапи вливати олію. Замісити тісто до глютенового вікна, еластичності та блиску.Температура тіста не має перевищувати 24°C.
- На низькій швидкості вмішати начинку в тісто.
- Поділити тісто по 350 г на форму 10х10.
- Підходить виріб в теплому місці 2-2.5 год.
- Випічка: розігріти духовку до 220°C. Поставити паску на випікання, в духовку, знизу поставити деко з гарячою водою (100 мл). Перемкнути режим верх-низ (бажано з конвекцією), знизити температуру до 170°C та випікати 30-35 хв (залежить від духовки).
- Повністю охолодити паску, та за бажанням декорувати.