Родинна Великодня Паска

Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко

Інгредієнти

Опара:

  • молоко 250 мл
  • дріжджі 30 г
  • цукор 40 г
  • борошно 125 г

Тісто:

  • сметана 20% 50 г
  • жовтки 80 г
  • ванільний цукор 10 г
  • сіль 5 г
  • борошно вищий гатунок 700 г
  • масло вершкове 80 г
  • олія Олейна “Три зерна” 50 мл
  • цукор 150 г
  • лимонна цедра 10 г
  • апельсинова цедра 15 г

Начинка:

  • журавлина 300 г
  • курага 100 г
  • ароматний алкоголь 50 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Підготувати начинку за день до замісу. Нарізати курагу, журавлину, натерти лимонну та апельсинову цедру та залити все алкоголем. Запластикувати та залишити на ніч в холоді.
  2. Замісити опару, залишити в теплому місці на 30 хв. Коли опара запіниться – вона готова до замісу.
  3. В чан помістити опару, жовтки, сметану, сіль, ванільний цукор та борошно. На малій швидкості почати заміс, до зволоження всіх інгредієнтів. Додати цукор в заміс та збільшити оберти міксеру.
  4. Коли вмішався цукор, збільшити оберти міксера та поступово додавати холодне вершкове масло. Після того як масло вмішалося в 3 етапи вливати олію. Замісити тісто до глютенового вікна, еластичності та блиску.Температура тіста не має перевищувати 24°C.
  5. На низькій швидкості вмішати начинку в тісто.
  6. Поділити тісто по 350 г на форму 10х10.
  7. Підходить виріб в теплому місці 2-2.5 год.
  8. Випічка: розігріти духовку до 220°C. Поставити паску на випікання, в духовку, знизу поставити деко з гарячою водою (100 мл). Перемкнути режим верх-низ (бажано з конвекцією), знизити температуру до 170°C та випікати 30-35 хв (залежить від духовки).
  9. Повністю охолодити паску, та за бажанням декорувати.