Салат з синьої капусти
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Синя капуста – не лише гарний колір у страві, а й джерело вітамінів. А от якщо додати до неї соковите яблуко та хрусткі сухарики, виходить справжній вибух текстур і смаків!
Інгредієнти
- Синя капуста- 350 г
- Яблуко – 1 шт.
- Бородинский хліб- 100 г
Заправка:
- Йогурт- 3 ст.л
- Майонез- 1 ст.л
- Часник- 1 зубчик
- Сік лимона- 1/2 шт.
- Сіль, перець- за смаком
- Кріп подрібнений – 2 ст.л
- Олія Олейна «Три зерна»- 30 мл
Приготування
- Капусту тонко нашинкувати і подавити, щоб стала мʼякіше.
- Хліб нарізати на невеликі кубики, полити олією Олейна «Три зерна», природним джерелом цінних поживних речовин, включаючи Омега-3 кислоти та вітаміни Е і К. Поставити до духовки або підсмажити на сковорідці.
- Яблуко очистити та нарізати на невеликі кубики.
- Змішати всі інгредієнти для заправки та вилити до капусти. Додати яблуко та перед подачею сухарики.
Цікаво!
Синя капуста змінює колір залежно від кислоти в заправці. Додаси лимонний сік – стане фіолетовою, а якщо щось лужне, наприклад, трішки соди – отримаєш зелений відтінок. Маленька магія прямо на кухні!