Салат з синьої капусти

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Синя капуста – не лише гарний колір у страві, а й джерело вітамінів. А от якщо додати до неї соковите яблуко та хрусткі сухарики, виходить справжній вибух текстур і смаків!

Інгредієнти

  • Синя капуста- 350 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Бородинский хліб- 100 г

Заправка:

  • Йогурт- 3 ст.л
  • Майонез- 1 ст.л
  • Часник- 1 зубчик
  • Сік лимона- 1/2 шт.
  • Сіль, перець- за смаком
  • Кріп подрібнений – 2 ст.л
  • Олія Олейна «Три зерна»- 30 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Капусту тонко нашинкувати і подавити, щоб стала мʼякіше.
  2. Хліб нарізати на невеликі кубики, полити олією Олейна «Три зерна», природним джерелом цінних поживних речовин, включаючи Омега-3 кислоти та вітаміни Е і К. Поставити до духовки або підсмажити на сковорідці.
  3. Яблуко очистити та нарізати на невеликі кубики.
  4. Змішати всі інгредієнти для заправки та вилити до капусти. Додати яблуко та перед подачею сухарики.

 

Цікаво!

 

Синя капуста змінює колір залежно від кислоти в заправці. Додаси лимонний сік – стане фіолетовою, а якщо щось лужне, наприклад, трішки соди – отримаєш зелений відтінок. Маленька магія прямо на кухні!