Скон солений
Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко
Інгредієнти
- борошно 600 г
- розпушувач 15 г
- масло вершкове 180 г
- олія Олейна з Травами базилік та часник 50 мл
- яйця 100 г
- молоко 150 мл
- моцарела тверда 200 г
- Сир червоний чедер 150 г
- сіль 10 г
- перець 3 г
- чебрець 10 г
- цибуля зелена 50 г
- базилік 15 г
Приготування
- Перемішати у великій мисці борошно, розпушувач, сіль, спеції та сири. Додати вершкове масло кімнатної температури, перемішати до стану мокрої крихти.
- Додати рідкі інгредієнти, а саме яйця та молоко. Перемішати масу до однорідної консистенції. Змастити олією Олейна з Травами “Часник і базилік” для додаткового аромату та текстури. Домісити тісто до однорідності.
- Поділити порційно на довільні шматки, приблизно 80 г. За бажанням округлити, зробити трикутники, або залишити неправильної форми.
- Випікати в духовій шафі при 175-180°С, 20 хв, до золотавості. Має вийти солений скон зі хрусткою скоринкою та ніжним мякишем.
Смачного!