Скон солений

Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко

Інгредієнти

  • борошно 600 г
  • розпушувач 15 г
  • масло вершкове 180 г
  • олія Олейна з Травами базилік та часник 50 мл
  • яйця 100 г
  • молоко 150 мл
  • моцарела тверда 200 г
  • Сир червоний чедер 150 г
  • сіль 10 г
  • перець 3 г
  • чебрець 10 г
  • цибуля зелена 50 г
  • базилік 15 г

Олія для приготування

Приготування

  • Перемішати у великій мисці борошно, розпушувач, сіль, спеції та сири. Додати вершкове масло кімнатної температури, перемішати до стану мокрої крихти.
  • Додати рідкі інгредієнти, а саме яйця та молоко. Перемішати масу до однорідної консистенції. Змастити олією Олейна з Травами “Часник і базилік” для додаткового аромату та текстури. Домісити тісто до однорідності.
  • Поділити порційно на довільні шматки, приблизно 80 г. За бажанням округлити, зробити трикутники, або залишити неправильної форми.
  • Випікати в духовій шафі при 175-180°С, 20 хв, до золотавості. Має вийти солений скон зі хрусткою скоринкою та ніжним мякишем.

Смачного!