Смажена червона риба в паніровці з насінням
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Це поєднання ніжності всередині та хрумкої скоринки зовні. Риба обсмажена в суміші насіння, набуває неймовірного аромату й насиченого горіхового смаку. А соус додає їй особливої пікантності.
Інгредієнти
- Червона риба
- Суміш насіння ( насіння льону, білий та чорний кунжут)
- Сіль, перець- за смаком
- Цибуля- 1 шт або цибуля шалот 4-5 шт.
- Олія Олейна ТРИ ЗЕРНА – 30 мл
- Масло- 60 г
- Біле сухе вино- 100 мл
- Винний оцет- 100 мл
- Вершки 33%- 60 мл
- Кріп- 1 ст.л
Приготування
- В суміш насіння додати сіль та перець.
- Рибу зачистити від кісточок. За бажанням можна зняти шкіру.
- Обваляти рибу в насінні.
- В сотейник влити вино та оцет. Додати нарізану цибулю. Готувати поки рідина випариться в 3 рази.
- Вогонь опустити на мінімум. Додати вершки та масло, і ретельно змішати вінчиком. Прибрати з вогню та процідити через сито. Додати кріп.
- В сковорідку влити олію Олейна ТРИ ЗЕРНА та сильно розігріти, але не до диму, а до легкого марева. Вона ідеально доповнить смак риби в насінні.
- Викласти рибу та додати масло. Смажити по 3-4 хв з кожної сторони.