Смажена червона риба в паніровці з насінням

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Це поєднання ніжності всередині та хрумкої скоринки зовні. Риба обсмажена в суміші насіння, набуває неймовірного аромату й насиченого горіхового смаку. А соус додає їй особливої пікантності.

Інгредієнти

  • Червона риба
  • Суміш насіння ( насіння льону, білий та чорний кунжут)
  • Сіль, перець- за смаком
  • Цибуля- 1 шт або цибуля шалот 4-5 шт.
  • Олія Олейна ТРИ ЗЕРНА – 30 мл
  • Масло- 60 г
  • Біле сухе вино- 100 мл
  • Винний оцет- 100 мл
  • Вершки 33%- 60 мл
  • Кріп- 1 ст.л

Олія для приготування

Приготування

  1. В суміш насіння додати сіль та перець.
  2. Рибу зачистити від кісточок. За бажанням можна зняти шкіру.
  3. Обваляти рибу в насінні.
  4. В сотейник влити вино та оцет. Додати нарізану цибулю. Готувати поки рідина випариться в 3 рази.
  5. Вогонь опустити на мінімум. Додати вершки та масло, і ретельно змішати вінчиком. Прибрати з вогню та процідити через сито. Додати кріп.
  6. В сковорідку влити олію Олейна ТРИ ЗЕРНА та сильно розігріти, але не до диму, а до легкого марева. Вона ідеально доповнить смак риби в насінні.
  7. Викласти рибу та додати масло. Смажити по 3-4 хв з кожної сторони.