Смажені кабачки на зиму

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

 

*З цієї порції виходить 3 баночки обʼємом 0,5 л.

Інгредієнти

  • Кабачки – 1,4 кг. (3 шт. великих)
  • Часник – 50 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль- 1.5 ч. л
  • Оцет яблучний – 1 ст. л на банку
  • Олія “Олейна з Травами” томат, часник, базилік – 60 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Кабачки нарізати на кружечки. Полити ароматною олією Олейна з Травами з томатами, часником та базиліком.
  2. Обсмажити з обох сторін до золотавого кольору. Швидше буде смажити одночасно на двох сковорідках.
  3. Змішати подрібнену петрушку та часник з сіллю.
  4. В банки викласти шарами зелень з кабачками. В кожну банку додати 1 ст.л оцту та олії Олейна з Травами з томатами, часником та базиліком.
  5. Накрити кришками і поставити в каструлю застелену полотенцем.
  6. Влити воду та стерилізувати з моменту кипіння 15-20 хв.
  7. Дістати обережно банки та щільно закрити. Перевернути та накрити. Вони мають так стояти до повного охолодження.