Соковита буженина

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Ніжна, ароматна, з легкою солодкістю — ця буженина точно стане фаворитом на вашому столі. 

Інгредієнти

  • Ошийок свинячий- 2 кг
  • Яблучний сік- 150 мл
  • Сушений часник- 1 ч.л
  • Сіль- 2 ч.л

Маринад:

  • Олія Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин- 100 мл
  • Паприка- 1 ст.л
  • Сіль- 1 ч.л
  • Перець- 1 ч.л
  • Кетчуп – 2 ст.л
  • Гірчиця в зернах – 4 ст.л
  • Мед- 2 ст.л

Олія для приготування

Приготування

  1. В мʼясі зробити глибокі проколи ножем.
  2. В склянці змішати яблучний сік, сушений часник та сіль. Використовуйте шприц або спеціальний для мʼяса або великий медичний.
  3. Кожен прокол наповніть соком. Залиште на ніч.
  4. Змішати всі інгредієнти для маринаду. Додатково не використовую ніяких трав, бо олія Олейна з Травами вже містить три види ароматних трав.
  5. Змастити мʼясо маринадом. Накрити пергаментом та фольгою. Запікати при температурі 180°С 3 години. Зняти фольгу, змастити знову маринадом і запікати ще 30 хв.
  6. Смакує гарячою або холодною.

 

Соковита буженина з нотками яблучного соку та пряного маринаду — ідеальна страва святкового столу! Смачного!