Соковита буженина
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Ніжна, ароматна, з легкою солодкістю — ця буженина точно стане фаворитом на вашому столі.
Інгредієнти
- Ошийок свинячий- 2 кг
- Яблучний сік- 150 мл
- Сушений часник- 1 ч.л
- Сіль- 2 ч.л
Маринад:
- Олія Олейна з Травами базилік, орегано, розмарин- 100 мл
- Паприка- 1 ст.л
- Сіль- 1 ч.л
- Перець- 1 ч.л
- Кетчуп – 2 ст.л
- Гірчиця в зернах – 4 ст.л
- Мед- 2 ст.л
Приготування
- В мʼясі зробити глибокі проколи ножем.
- В склянці змішати яблучний сік, сушений часник та сіль. Використовуйте шприц або спеціальний для мʼяса або великий медичний.
- Кожен прокол наповніть соком. Залиште на ніч.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду. Додатково не використовую ніяких трав, бо олія Олейна з Травами вже містить три види ароматних трав.
- Змастити мʼясо маринадом. Накрити пергаментом та фольгою. Запікати при температурі 180°С 3 години. Зняти фольгу, змастити знову маринадом і запікати ще 30 хв.
- Смакує гарячою або холодною.
Соковита буженина з нотками яблучного соку та пряного маринаду — ідеальна страва святкового столу! Смачного!