Соус шакшука

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

*З цієї порції виходить 4 баночки по 250 мл

 

Це традиційна страва Близького Сходу, що здобула популярність по всьому світу. А яскравий соус в поєднанні з ніжними яйцями- це ідеальний вітамінний та ситний сніданок.

 

Інгредієнти

  • Ароматна олія Олейна з Травами перець Чилі, базилік, томати – 30 мл
  • Цибуля – 300 г
  • Часник – 4 зубці
  • Коріандр мелений- 1 ч.л
  • Кмин- 1/4 ч.л
  • Кориця- 1/2 ч.л
  • Солодкий перець – 300г
  • Помідори – 300 г
  • Паприка – 1 ч.л
  • Сіль – 1 ч.л
  • Перець мелений – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст.л
  • Цукор – 1 ч.л
  • Вода – 100 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Розігрійте на сковороді ароматну олію Олейна з Травами. Обсмажте до золотавого кольору цибулю та часник.
  2. Додайте нарізаний перець та помідори
  3. Додайте всі спеції та томатну пасту і воду. Перемішайте і готуйте під кришкою 30-40 хв.
  4. Розкладіть гарячий соус у стерилізовані банки, і щільно закрутіть стерилізованими кришками. Зберігати при кімнатній температурі.

 
Збережіть цей рецепт, щоб завжди мати під рукою неповторний соус для улюблених страв!