Соус шакшука
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
*З цієї порції виходить 4 баночки по 250 мл
Це традиційна страва Близького Сходу, що здобула популярність по всьому світу. А яскравий соус в поєднанні з ніжними яйцями- це ідеальний вітамінний та ситний сніданок.
Інгредієнти
- Ароматна олія Олейна з Травами перець Чилі, базилік, томати – 30 мл
- Цибуля – 300 г
- Часник – 4 зубці
- Коріандр мелений- 1 ч.л
- Кмин- 1/4 ч.л
- Кориця- 1/2 ч.л
- Солодкий перець – 300г
- Помідори – 300 г
- Паприка – 1 ч.л
- Сіль – 1 ч.л
- Перець мелений – за смаком
- Томатна паста – 2 ст.л
- Цукор – 1 ч.л
- Вода – 100 мл
Приготування
- Розігрійте на сковороді ароматну олію Олейна з Травами. Обсмажте до золотавого кольору цибулю та часник.
- Додайте нарізаний перець та помідори
- Додайте всі спеції та томатну пасту і воду. Перемішайте і готуйте під кришкою 30-40 хв.
- Розкладіть гарячий соус у стерилізовані банки, і щільно закрутіть стерилізованими кришками. Зберігати при кімнатній температурі.
Збережіть цей рецепт, щоб завжди мати під рукою неповторний соус для улюблених страв!