Супер соковита курка на мангалі

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Коли на вулиці пахне весною, саме час відкривати сезон шашликів! Покажемо вам , як приготувати ніжний і соковитий шашлик із курки в легкому йогуртовому маринаді.

Інгредієнти

  • Філе курячого стегна – 2 кг
  • Йогурт натуральний – 350 г
  • Олія Олейна з Травами часник, базилік- 100 мл
  • Лимонний сік – 1/2 шт.
  • Копчена паприка- 2 ч. л
  • Сушена петрушка- 2 ч. л
  • Сіль з прянощами для курки – 2 ст. л
  • Перець- 2 ч. л
  • Сушений розмарин- 2 ч. л

Олія для приготування

Приготування

  1. Мʼясо промити. Жир краще не зрізати.
  2. В окремому посуді змішати йогурт, ароматну олію Олейна з травами часник та базилік, додати сік лимону та всі спеції.
  3. Вилити маринад до мʼяса. Ретельно змішати. Накрити плівкою та залишити мінімум на 2 години, а краще на ніч.
  4. Мʼясо можна смажити на решітці або на шампурах, на середньому вогнищі, постійно перевертаючи.

 
Готується легко, а смакує просто ідеально!
Спробуйте, і ваш сезон барбекю почнеться на найвищому рівні!