Супер соковита курка на мангалі
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Коли на вулиці пахне весною, саме час відкривати сезон шашликів! Покажемо вам , як приготувати ніжний і соковитий шашлик із курки в легкому йогуртовому маринаді.
Інгредієнти
- Філе курячого стегна – 2 кг
- Йогурт натуральний – 350 г
- Олія Олейна з Травами часник, базилік- 100 мл
- Лимонний сік – 1/2 шт.
- Копчена паприка- 2 ч. л
- Сушена петрушка- 2 ч. л
- Сіль з прянощами для курки – 2 ст. л
- Перець- 2 ч. л
- Сушений розмарин- 2 ч. л
Приготування
- Мʼясо промити. Жир краще не зрізати.
- В окремому посуді змішати йогурт, ароматну олію Олейна з травами часник та базилік, додати сік лимону та всі спеції.
- Вилити маринад до мʼяса. Ретельно змішати. Накрити плівкою та залишити мінімум на 2 години, а краще на ніч.
- Мʼясо можна смажити на решітці або на шампурах, на середньому вогнищі, постійно перевертаючи.
Готується легко, а смакує просто ідеально!
Спробуйте, і ваш сезон барбекю почнеться на найвищому рівні!