Святкова свинина

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Свинина з горіхами та чорносливом прикрасить будь-який святковий стіл. А от на підготовку цієї страви ви витратите не більше 10 хвилин.

Інгредієнти

  • Биток свинини або ошийок- 1-1,2 кг
  • Волоські горіхи очищені – 70 г
  • Чорнослив без кісточки – 70 г
  • Лимон – 0,5 шт
  • Гірчиця – 1 ст.л
  • Спеції до мʼяса- 2 ч.л
  • Часник – 2 зубчики
  • Мед – 30 гр
  • Олія Олейна Традиційна- 80 мл
  • Сіль
  • Перець

Олія для приготування

Приготування

  1. Подрібнюємо горіхи та чорнослив.
  2. Додаємо до них мед, гірчицю, сік лимона, часник, сіль та приправу до мʼяса.
  3. Вливаємо олію, мою незмінну помічницю – Олейна Традиційна та ретельно перемішуємо маринад.
  4. Свинину нарізаємо на шматки, але не до кінця.
  5. Викладаємо мʼясо на фольгу і добре змащуємо маринадом.
  6. Залишаємо маринуватися протягом 20-30 хвилин.
  7. Закриваємо м’ясо фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 60 хвилин.
  8. За 10 хвилин до готовності фольгу відкриваємо за запікаємо ще 10 хвилин до утворення скоринки.

 

Подавайте з картопляним пюре, рисом або салатом зі свіжих овочів. Така страва обов’язково вразить ваших гостей!