Святкова свинина
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Свинина з горіхами та чорносливом прикрасить будь-який святковий стіл. А от на підготовку цієї страви ви витратите не більше 10 хвилин.
Інгредієнти
- Биток свинини або ошийок- 1-1,2 кг
- Волоські горіхи очищені – 70 г
- Чорнослив без кісточки – 70 г
- Лимон – 0,5 шт
- Гірчиця – 1 ст.л
- Спеції до мʼяса- 2 ч.л
- Часник – 2 зубчики
- Мед – 30 гр
- Олія Олейна Традиційна- 80 мл
- Сіль
- Перець
Приготування
- Подрібнюємо горіхи та чорнослив.
- Додаємо до них мед, гірчицю, сік лимона, часник, сіль та приправу до мʼяса.
- Вливаємо олію, мою незмінну помічницю – Олейна Традиційна та ретельно перемішуємо маринад.
- Свинину нарізаємо на шматки, але не до кінця.
- Викладаємо мʼясо на фольгу і добре змащуємо маринадом.
- Залишаємо маринуватися протягом 20-30 хвилин.
- Закриваємо м’ясо фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 60 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності фольгу відкриваємо за запікаємо ще 10 хвилин до утворення скоринки.
Подавайте з картопляним пюре, рисом або салатом зі свіжих овочів. Така страва обов’язково вразить ваших гостей!