Томатний соус з базиліком
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
*З цієї порції виходить 5 банок обʼємом 300 мл
Цей соус можна використовувати для приготування пасти або піци, або замість кетчупу.
Інгредієнти
- Помідори – 1,5 кг
- Перець солодкий – 500 г
- Цибуля – 400 г
- Часник – 5 зубчиків
- Томатна паста – 60 г
- Базилік фіолетовий – 30г
- Петрушка- 20 г
- Сіль – 1/2 ст.л
- Мед – 2 ст.л
- Паприка солодка – 2 ч.л
- Чорний мелений перець – 0,5 ч.л
- Ароматна олія Олейна з Травами томат часник базилік – 30 мл
Приготування
- Перекрутити на мʼясорубці помідори, солодкий перець та часник.
- Цибулю прорізати та обсмажити на ароматній олії Олейна томати часник базилік до золотавого кольору.
- Додати до овочів обсмажену цибулю, перець, паприку, мед, томатну пасту та сіль. Все ретельно змішати.
- Довести до кипіння і варити 1 годину.
- Подрібнити базилік та петрушку. Додати до соусу і варити ще 5 хв. Розлити в стерилізовані банки та щільно закрити. Наш соус готовий!
- Зберігати при кімнатній температурі.