Томатний соус з базиліком

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

*З цієї порції виходить 5 банок обʼємом 300 мл

 

Цей соус можна використовувати для приготування пасти або піци, або замість кетчупу. 

Інгредієнти

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець солодкий – 500 г
  • Цибуля – 400 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Томатна паста – 60 г
  • Базилік фіолетовий – 30г
  • Петрушка- 20 г
  • Сіль – 1/2 ст.л
  • Мед – 2 ст.л
  • Паприка солодка – 2 ч.л
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч.л
  • Ароматна олія Олейна з Травами томат часник базилік – 30 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Перекрутити на мʼясорубці помідори, солодкий перець та часник.
  2. Цибулю прорізати та обсмажити на ароматній олії Олейна томати часник базилік до золотавого кольору.
  3. Додати до овочів обсмажену цибулю, перець, паприку, мед, томатну пасту та сіль. Все ретельно змішати.
  4. Довести до кипіння і варити 1 годину.
  5. Подрібнити базилік та петрушку. Додати до соусу і варити ще 5 хв. Розлити в стерилізовані банки та щільно закрити. Наш соус готовий!
  6. Зберігати при кімнатній температурі.