Три заправки до салатів

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Свята вже зовсім близько, і так хочеться відійти від традиційних салатів із майонезом. Пропонуємо три легких і цікавих варіантів заправок з ароматними оліями Олейна з травами, які зроблять ваші страви ще смачнішими та святковішими. 

Інгредієнти

1. Лимонно-медова заправка:

  • Ароматна олія Олейна базилік, орегано, розмарин- 120 мл ;
  • Мед- 3 ст.л;
  • Лимонний сік- 1/2 лимона;
  • Білий винний оцет- 50 мл;
  • Сіль- 1/4 ч.л;
  • Перець- 1/4 ч.л;
  • Гірчиця в зернах- 1 ч.л.

2. Бальзамічна заправка:

  • Ароматна олія Олейна часник, базилік- 80 мл;
  • Бальзамічний оцет- 60 мл;
  • Соєвий соус- 50 мл;
  • Італійські сушені трави- 1 ч.л;
  • Мед- 2 ст.л;
  • Сіль- за смаком.

3. Кремова заправка з авокадо:

  • Ароматна олія Олейна перець чилі, базилік, томати- 50 мл;
  • Авокадо стигле- 1 шт;
  • Сік лайму – 1/2 шт;
  • Сік апельсину- 1/2 шт;
  • Мед- 1 ст.л;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Свіжа петрушка- 10 г.

Олія для приготування

Приготування

Дуже зручно готувати такі заправки в скляних банках. Вони гарно зберігаються в холодильнику. Тому їх можна приготувати заздалегідь.