Український соус песто
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
*З цієї пропорції виходить 350 г соусу
Інгредієнти
- Кріп – 100 г
- Базилік –20 г
- Сіль – 1 ч.л ( за смаком)
- Цукор- 1 ч.л
- Часник – 20 г
- Сік лимона – 1/2 шт
- Волоські горіхи ( краще очищені)– 100 г
- Твердий витриманий сир– 130 г
- Олія Олейна з травами часник- базилік – 130 мл
Приготування
- Усі інгредієнти перебити в блендері до однорідної консистенції.
- Викласти в стерилізовану банку та додати зверху 2-3 ст.л ароматної олії.
- В банці песто не повинен доходити до самої шийки, швидше «по плечі». Простір, що залишився, заповніть олією. Товстий шар олії допоможе зберегти продукт та користь зелені.
Зберігати в холодильнику. Термін придатності 1 рік. Після відкриття банки- 5 днів.
Можна також зберігати в морозильній камері.