Український соус песто

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

*З цієї пропорції виходить 350 г соусу

 

Інгредієнти

  • Кріп – 100 г
  • Базилік –20 г
  • Сіль – 1 ч.л ( за смаком)
  • Цукор- 1 ч.л
  • Часник – 20 г
  • Сік лимона – 1/2 шт
  • Волоські горіхи ( краще очищені)– 100 г
  • Твердий витриманий сир– 130 г
  • Олія Олейна з травами часник- базилік – 130 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Усі інгредієнти перебити в блендері до однорідної консистенції.
  2. Викласти в стерилізовану банку та додати зверху 2-3 ст.л ароматної олії.
  3. В банці песто не повинен доходити до самої шийки, швидше «по плечі». Простір, що залишився, заповніть олією. Товстий шар олії допоможе зберегти продукт та користь зелені.

 
Зберігати в холодильнику. Термін придатності 1 рік. Після відкриття банки- 5 днів.

 
Можна також зберігати в морозильній камері.