Універсальний зелений соус 

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Такий соус відмінно підійде до будь-якого гарніру, риби, мʼяса, або як заправка до супів і салатів.

 

*З цієї порції виходить 2 баночки по 350 г

Інгредієнти

  • зелень (петрушка, кріп, базилік) -300 г, або інша на ваш смак
  • часник -25 г
  • оливки – 150 г
  • сіль- 1 ч. л
  • цукор – 1 ч. л
  • лимонний сік – 1 ст. л
  • цедра лимона – 1/3 частина
  • олія Олейна з Травами з базиліком та часником- 150 мл та по 1 ст.л налити зверху

Олія для приготування

Приготування

  1. Одразу в блендер додаємо всю зелень, часник, оливки, сіль та цукор, сік лимона, цедру лимона та запашну олію.
  2. Все добре взбиваємо.
  3. Перекладаємо в стерилізовані баночки та додаємо зверху по 1 ст.л олії.

 

Такий соус також можна розлити по формочках і заморозити, зберігати в морозилці.