Універсальний зелений соус
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Такий соус відмінно підійде до будь-якого гарніру, риби, мʼяса, або як заправка до супів і салатів.
*З цієї порції виходить 2 баночки по 350 г
Інгредієнти
- зелень (петрушка, кріп, базилік) -300 г, або інша на ваш смак
- часник -25 г
- оливки – 150 г
- сіль- 1 ч. л
- цукор – 1 ч. л
- лимонний сік – 1 ст. л
- цедра лимона – 1/3 частина
- олія Олейна з Травами з базиліком та часником- 150 мл та по 1 ст.л налити зверху
Приготування
- Одразу в блендер додаємо всю зелень, часник, оливки, сіль та цукор, сік лимона, цедру лимона та запашну олію.
- Все добре взбиваємо.
- Перекладаємо в стерилізовані баночки та додаємо зверху по 1 ст.л олії.
Такий соус також можна розлити по формочках і заморозити, зберігати в морозилці.