Баклажани в маринаді "Хойсін"
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Хойсін – це ароматний та пряний соус, який широко використовується в китайській кухні, особливо для страв із м’яса та птиці. Цей рецепт баклажанів стане універсальним доповненням до м’яса, рису, макаронів, бобових, картоплі, а також чудово смакуватиме з ляпанцями, пітою або просто на хлібі.
Інгредієнти
- баклажани — 1 кг
- олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
- перець болгарський — 200 г
- часник — 10 г
- соус хойсін — 50 мл
- сіль — 5 г
- оцет яблучний 5% ¬— 30 мл
- цукор — 30 г
- коріандр — 4 г
- мед — 4 г
- вода — 200 мл
- соєвий соус — 30 мл
Приготування
- Наріжте баклажани та болгарський перець кубиками.
- Обсмажте овочі на олії «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) до золотистого кольору.
- Додайте подрібнений часник, сіль, оцет, цукор, мелений коріандр та соєвий соус.
- Долийте трохи води та тушкуйте овочі, поки вони стануть м’якими.
- Коли волога випарується, додайте соус хойсін і добре перемішайте.
- Продовжуйте тушкувати, поки зайва рідина не випарується.
- Викладіть готову гарячу суміш у стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.