Баклажани в маринаді "Хойсін"

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Хойсін – це ароматний та пряний соус, який широко використовується в китайській кухні, особливо для страв із м’яса та птиці. Цей рецепт баклажанів стане універсальним доповненням до м’яса, рису, макаронів, бобових, картоплі, а також чудово смакуватиме з ляпанцями, пітою або просто на хлібі.

Інгредієнти

  • баклажани — 1 кг
  • олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
  • перець болгарський — 200 г
  • часник — 10 г
  • соус хойсін — 50 мл
  • сіль — 5 г
  • оцет яблучний 5% ¬— 30 мл
  • цукор — 30 г
  • коріандр — 4 г
  • мед — 4 г
  • вода — 200 мл
  • соєвий соус — 30 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте баклажани та болгарський перець кубиками.
  2. Обсмажте овочі на олії «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) до золотистого кольору.
  3. Додайте подрібнений часник, сіль, оцет, цукор, мелений коріандр та соєвий соус.
  4. Долийте трохи води та тушкуйте овочі, поки вони стануть м’якими.
  5. Коли волога випарується, додайте соус хойсін і добре перемішайте.
  6. Продовжуйте тушкувати, поки зайва рідина не випарується.
  7. Викладіть готову гарячу суміш у стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.
  8. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  9. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.