Як приготувати гриби гливи?

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Гливи — чудовий інгредієнт для швидкої вечері. Їх можна запекти з мінімумом спецій, і вони завжди виходять ароматними та соковитими. А з перцевим соусом, страва стає ресторанною. 

Інгредієнти

  • Гриби гливи- 400 г
  • Соєвий соус – 2 ст.л
  • Олія Олейна з Травами – перець чилі, базилік, томати- 60 мл
  • Сушений часник – 1 ч.л

Для соуса:

  • Чорний перець горошком – 1/2 ч.л
  • Цибуля – 1 шт
  • Масло – 40 г
  • Сушений часник – 1/2 ч.л
  • Соєвий соус (light) – 1 ст.л
  • Вода – 100 мл
  • Вершки 33%- 100 мл
  • Перець мелений – 1/4 ч.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Зачистити гриби.
  2. Змішати соєвий соус та ароматну олію Олейна, в яку входить перець чилі, базилік та томати. Додати сушений часник.
  3. Ретельно змастити силіконовим пензликом гриби і поставити запікатися на 200°С на 25 хвилин.
  4. На сухій сковорідці прогріти перець горошком. Додати масло та цибулю. Смажити до готовності цибулі.
  5. Влити соєвий соус та воду. Додати часник та перець. Варити на протязі 10 хв.
  6. Вогонь включити на мінімум та додати вершки інтенсивно змішуючи 30 секунд. Соус готовий!
  7. Гриби полити соусом.