Як приготувати гриби гливи?
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Гливи — чудовий інгредієнт для швидкої вечері. Їх можна запекти з мінімумом спецій, і вони завжди виходять ароматними та соковитими. А з перцевим соусом, страва стає ресторанною.
Інгредієнти
- Гриби гливи- 400 г
- Соєвий соус – 2 ст.л
- Олія Олейна з Травами – перець чилі, базилік, томати- 60 мл
- Сушений часник – 1 ч.л
Для соуса:
- Чорний перець горошком – 1/2 ч.л
- Цибуля – 1 шт
- Масло – 40 г
- Сушений часник – 1/2 ч.л
- Соєвий соус (light) – 1 ст.л
- Вода – 100 мл
- Вершки 33%- 100 мл
- Перець мелений – 1/4 ч.л
Приготування
- Зачистити гриби.
- Змішати соєвий соус та ароматну олію Олейна, в яку входить перець чилі, базилік та томати. Додати сушений часник.
- Ретельно змастити силіконовим пензликом гриби і поставити запікатися на 200°С на 25 хвилин.
- На сухій сковорідці прогріти перець горошком. Додати масло та цибулю. Смажити до готовності цибулі.
- Влити соєвий соус та воду. Додати часник та перець. Варити на протязі 10 хв.
- Вогонь включити на мінімум та додати вершки інтенсивно змішуючи 30 секунд. Соус готовий!
- Гриби полити соусом.