Запечена порційна риба

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Порційне приготування робить страву естетичною — кожен гість отримує красиво викладену порцію.
А запікання дозволяє зберегти соковитість риби та овочів, які просочуються спеціями та ароматною олією Олейна з Травами томат, часник, базилік створюючи гармонійний смак.

Інгредієнти

  • Червона риба- 800 г
  • Картопля варена – 3 шт
  • Перець солодкий- 1 шт
  • Маслини- 50 г
  • Оливки- 50 г
  • Каперси- 20 г
  • Помідори- 1 шт( або черрі 8 шт)
  • Моцарела – 140 г
  • Сушена петрушка- 1-2 ч.л
  • Сіль- за смаком
  • Цукор- 1/2 ч.л
  • Лимонний перець- 1 ч.л
  • Ароматна олія Олейна з Травами томат, часник, базилік- 80 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Рибу зачистити від кісточок та зняти шкірку. Розрізати на порції.
  2. До риби додати сіль, перець, цукор, сушену петрушку та Ароматну олію Олейна томат, часник, базилік, яка додасть страві неймовірного аромату. Все змішати і залишити на 10 хвилин.
  3. Зварити картоплю. Очистити та нарізати кружальцями. Викласти на пергамент.
  4. Перець солодкий нарізаний кружечками викласти на картоплю.
  5. Додати маслини, оливки, каперси, помідори та сир.
  6. Зверху викласти рибу. Полити все олією та загорнути пергамент, як на відео.
  7. Запікати при 190°С 20-25 хвилин.

 

Ця страва чудово підходить для затишної вечері чи святкового столу!