Запечена хлібина з сиром

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Це ідеальна закуска для затишних вечорів або святкових посиденьок.
Однозначно вразить  ваших рідних та гостей своїм виглядом — хрусткий хліб і розплавлений сир із ароматною олією Олейна з Травами  – базилік, орегано, розмарин.

Інгредієнти

  • Кругла хлібина
  • Сир Камамбер – 1 шт.
  • Олія Олейна з Травами- базилік, орегано, розмарин- 100 мл
  • Мед- 2 ч.л
  • Часник- 2 зубчики
  • Сіль, перець
  • Сухофрукти( родзинки, вишні, журавлина) – 100 г
  • Горіхи – 70 г
  • Розмарин для декору за бажанням

Олія для приготування

Приготування

  1. Зріжте верхівку хлібини.
  2. Виріжте середину хліба за розміром вашого камамберу, створюючи “гніздо”.
  3. Змішайте в олію з медом. Додайте часник, сіль, перець та змастіть ретельно хліб всередині та всі бортики.
  4. Покладіть сир камамбер у підготовлене гніздо хліба. Зробіть на ньому надрізи.
  5. Навколо сира розкладіть сухофрукти та горіхи.
  6. Зробіть  надрізи на хлібині, (але не прорізайте до кінця).
  7. Змастіть сир та хліб олією з медом, що залишилася.
  8. Випікайте у розігрітій духовці до 190°С приблизно 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а хліб стане хрустким.

 

Подайте гарячим. Хліб відривайте руками, вмочуючи у теплий, тягучий сир. Смачного!