Запечена хлібина з сиром
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Це ідеальна закуска для затишних вечорів або святкових посиденьок.
Однозначно вразить ваших рідних та гостей своїм виглядом — хрусткий хліб і розплавлений сир із ароматною олією Олейна з Травами – базилік, орегано, розмарин.
Інгредієнти
- Кругла хлібина
- Сир Камамбер – 1 шт.
- Олія Олейна з Травами- базилік, орегано, розмарин- 100 мл
- Мед- 2 ч.л
- Часник- 2 зубчики
- Сіль, перець
- Сухофрукти( родзинки, вишні, журавлина) – 100 г
- Горіхи – 70 г
- Розмарин для декору за бажанням
Приготування
- Зріжте верхівку хлібини.
- Виріжте середину хліба за розміром вашого камамберу, створюючи “гніздо”.
- Змішайте в олію з медом. Додайте часник, сіль, перець та змастіть ретельно хліб всередині та всі бортики.
- Покладіть сир камамбер у підготовлене гніздо хліба. Зробіть на ньому надрізи.
- Навколо сира розкладіть сухофрукти та горіхи.
- Зробіть надрізи на хлібині, (але не прорізайте до кінця).
- Змастіть сир та хліб олією з медом, що залишилася.
- Випікайте у розігрітій духовці до 190°С приблизно 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а хліб стане хрустким.
Подайте гарячим. Хліб відривайте руками, вмочуючи у теплий, тягучий сир. Смачного!