Запечена підчеревина

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Ніжна й ароматна запечена підчеревина до Великодня — така, що просто тане в роті!

Після цього рецепта ви більше не шукатимете інших — він стане вашим улюбленим.

Інгредієнти

  • Підчеревина (1–1,5 кг, бажано з хорошим м’ясним прошарком)
  • Сіль — 1,5 ч. л
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Паприка — 1 ч. л
  • Часник — 5–6 зубчиків
  • Олія Олейна з травами розмарин, чебрець, орегано) — 2–3 ст. л

Олія для приготування

Приготування

  1. Підчеревину добре промити та обсушити паперовим рушником.
  2. Змішати сіль, перець, паприку, подрібнений часник та олію Олейна з травами. Це так зручно коли в одній пляшці 2в1- олія і ароматні трави разом. Натерти підчеревину з усіх боків.
  3. Нарізаний часник викласти на внутрішню частину. Згорнути в рулет та звʼязати щільно кулінарною ниткою. Залишити на 1 годину при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику — так буде ще смачніше.
  4. Загорнути підчеревину у пергамент та фольгу (щільно, щоб не витікав сік) і запікати у розігрітій духовці при 180°C — приблизно 2 години.
  5. Дістати з духовки, обережно розгорнути фольгу, перекласти м’ясо в чисту нову фольгу, повністю остудити, тоді поставити в холодильник на кілька годин.
  6. Зняти нитки. Нарізати тонко — підчеревина тримає форму, аромат неймовірний, а на розрізі — святковий візерунок!

 

Це смакота, яку оцінить кожен!
Зберігайте рецепт, готуйте з любов’ю — і смачних вам свят!