Запечена підчеревина
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Ніжна й ароматна запечена підчеревина до Великодня — така, що просто тане в роті!
Після цього рецепта ви більше не шукатимете інших — він стане вашим улюбленим.
Інгредієнти
- Підчеревина (1–1,5 кг, бажано з хорошим м’ясним прошарком)
- Сіль — 1,5 ч. л
- Чорний мелений перець — за смаком
- Паприка — 1 ч. л
- Часник — 5–6 зубчиків
- Олія Олейна з травами розмарин, чебрець, орегано) — 2–3 ст. л
Приготування
- Підчеревину добре промити та обсушити паперовим рушником.
- Змішати сіль, перець, паприку, подрібнений часник та олію Олейна з травами. Це так зручно коли в одній пляшці 2в1- олія і ароматні трави разом. Натерти підчеревину з усіх боків.
- Нарізаний часник викласти на внутрішню частину. Згорнути в рулет та звʼязати щільно кулінарною ниткою. Залишити на 1 годину при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику — так буде ще смачніше.
- Загорнути підчеревину у пергамент та фольгу (щільно, щоб не витікав сік) і запікати у розігрітій духовці при 180°C — приблизно 2 години.
- Дістати з духовки, обережно розгорнути фольгу, перекласти м’ясо в чисту нову фольгу, повністю остудити, тоді поставити в холодильник на кілька годин.
- Зняти нитки. Нарізати тонко — підчеревина тримає форму, аромат неймовірний, а на розрізі — святковий візерунок!
Це смакота, яку оцінить кожен!
Зберігайте рецепт, готуйте з любов’ю — і смачних вам свят!