Запечене куряче стегно з овочами
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Куряче стегно, запечене під сиром з овочами, — це ідеальна страва, яка поєднує простоту приготування та неймовірний смак!
Інгредієнти
- Філе курячого стегна – 6-8 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Паприка- 1 ч.л
- Хмелі- сунелі – 2 ч.л
- Олія Олейна з Травами – базилік, орегано, розмарин- 100 мл
- Цибуля- 1 шт.
- Морква- 1 шт.
- Гриби- 180 г
- Вершки 33%- 60 мл
- Сир Чеддер – 200 г
Приготування
- До мʼяса додати сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі та ароматну олію Олейна з Травами, яка додатково доповнить мʼясо аромати базиліку, орегано та розмарину. Залишити на 10 хвилин.
- На розігрітій сковорідці обсмажити курячі стегна до золотавого кольору з обох сторін та перекласти в форму для запікання.
- В сковорідці де готувалося мʼясо, обсмажити нарізану цибулю, гриби та натерту моркву. Смажити до напівготовності.
- Додати вершки, сіль, перець.
- Овочі викласти на мʼясо і зверху викласти натертий сир.
- Запікати при температурі 200°С 35 хв.
З цією стравою можна експериментувати: додавати будь-які овочі, які є вдома, і кожного разу отримувати новий смак.