Запечене куряче стегно з овочами

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Куряче стегно, запечене під сиром з овочами, — це ідеальна страва, яка поєднує простоту приготування та неймовірний смак!

Інгредієнти

  • Філе курячого стегна – 6-8 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Паприка- 1 ч.л
  • Хмелі- сунелі – 2 ч.л
  • Олія Олейна з Травами – базилік, орегано, розмарин- 100 мл
  • Цибуля- 1 шт.
  • Морква- 1 шт.
  • Гриби- 180 г
  • Вершки 33%- 60 мл
  • Сир Чеддер – 200 г

Олія для приготування

Приготування

  1. До мʼяса додати сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі та ароматну олію Олейна з Травами, яка додатково доповнить мʼясо аромати базиліку, орегано та розмарину. Залишити на 10 хвилин.
  2. На розігрітій сковорідці обсмажити курячі стегна до золотавого кольору з обох сторін та перекласти в форму для запікання.
  3. В сковорідці де готувалося мʼясо, обсмажити нарізану цибулю, гриби та натерту моркву. Смажити до напівготовності.
  4. Додати вершки, сіль, перець.
  5. Овочі викласти на мʼясо і зверху викласти натертий сир.
  6. Запікати при температурі 200°С 35 хв.

 

З цією стравою можна експериментувати: додавати будь-які овочі, які є вдома, і кожного разу отримувати новий смак.