Запечені ребра з овочами

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Ця страва — справжнє свято для любителів соковитого м’яса та ароматних овочів. Ребра виходять настільки ніжними, що буквально тануть у роті, а овочі насичуються соками м’яса й прянощами, створюючи ідеальний гарнір.

Інгредієнти

  • Ребра свинячі – 1-1,5 кг
  • Картопля – 600 г
  • Цибуля -1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.

Маринад:

  • Часник – 3-4 зубчика
  • Олія Олейна Традиційна- 150 мл
  • Соєвий соус- 60 мл
  • Мед – 1 ст.л
  • Спеції для мʼяса – 1 ст.л
  • Паприка копчена – 1 ст.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Змішати всі інгредієнти для маринаду на основі олії Олейна Традиційна.
  2. Ребра залити маринадом і залишити маринуватися на 2 години або на ніч.
  3. Картоплю почистити та нарізати кубиком.
  4. Нарізати перець та цибулю.
  5. Ребра викласти в круглу форму і защіпити шпажками.
  6. Овочі викласти в маринад де було мʼясо та ретельно змішати. Викласти всередину мʼяса.
  7. Накрити фольгою та запікати при 180°С 2 години.
  8. Відкрити фольгу, змастити знову маринадом і запікати ще при 210°С 20 хвилин до золотавого кольору.

 

Спробуйте, і ця страва стане вашою улюбленою!