Запечені ребра з овочами
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Ця страва — справжнє свято для любителів соковитого м’яса та ароматних овочів. Ребра виходять настільки ніжними, що буквально тануть у роті, а овочі насичуються соками м’яса й прянощами, створюючи ідеальний гарнір.
Інгредієнти
- Ребра свинячі – 1-1,5 кг
- Картопля – 600 г
- Цибуля -1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
Маринад:
- Часник – 3-4 зубчика
- Олія Олейна Традиційна- 150 мл
- Соєвий соус- 60 мл
- Мед – 1 ст.л
- Спеції для мʼяса – 1 ст.л
- Паприка копчена – 1 ст.л
Приготування
- Змішати всі інгредієнти для маринаду на основі олії Олейна Традиційна.
- Ребра залити маринадом і залишити маринуватися на 2 години або на ніч.
- Картоплю почистити та нарізати кубиком.
- Нарізати перець та цибулю.
- Ребра викласти в круглу форму і защіпити шпажками.
- Овочі викласти в маринад де було мʼясо та ретельно змішати. Викласти всередину мʼяса.
- Накрити фольгою та запікати при 180°С 2 години.
- Відкрити фольгу, змастити знову маринадом і запікати ще при 210°С 20 хвилин до золотавого кольору.
Спробуйте, і ця страва стане вашою улюбленою!