Заправка для борща на зиму
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
*З цієї порції виходить 7 банок по 500 мл
Як приготувати борщ вдвічі швидше? Один раз приготувати смачну заправку для борща і вам потрібно буде лише зварити бульйон, картоплю та капусту😉
Інгредієнти
- Буряк — 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Вода — 100 мл
- Олія “Олейна Традиційна” – 300 мл
- Лавровий лист — 2 шт
- Сіль — 2-3 ст.л
- Перець — 0,5 ч.л
- Яблучний оцет — 70 мл
- Цукор — 220 г
- Томатна паста — 3 ст.л
- Часник — 4-5 зубчики
Приготування
- Буряк та моркву натерти на великій тертці. Можна використати буряк варений або сирий. Різниця буде в часі приготування.
- Додати решту інгредієнтів, ретельно перемішати і варити близько 1 години до готовності овочів.
- Після охолодження скласти в стерилізовані банки та зберігати при кімнатній температурі.
Така заправка стане ідеальним доповненням до вашого борщу, заощаджуючи час і підкреслюючи його автентичний смак.
Збережіть цей рецепт, щоб завжди мати під рукою готову заправку до борщу!