Заправка для борща на зиму

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

*З цієї порції виходить 7 банок по 500 мл
 

Як приготувати борщ вдвічі швидше? Один раз приготувати смачну заправку для борща і вам потрібно буде лише зварити бульйон, картоплю та капусту😉

Інгредієнти

  • Буряк — 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Вода — 100 мл
  • Олія “Олейна Традиційна” – 300 мл
  • Лавровий лист — 2 шт
  • Сіль — 2-3 ст.л
  • Перець — 0,5 ч.л
  • Яблучний оцет — 70 мл
  • Цукор — 220 г
  • Томатна паста — 3 ст.л
  • Часник — 4-5 зубчики

Олія для приготування

Приготування

  1. Буряк та моркву натерти на великій тертці. Можна використати буряк варений або сирий. Різниця буде в часі приготування.
  2. Додати решту інгредієнтів, ретельно перемішати і варити близько 1 години до готовності овочів.
  3. Після охолодження скласти в стерилізовані банки та зберігати при кімнатній температурі.

 
Така заправка стане ідеальним доповненням до вашого борщу, заощаджуючи час і підкреслюючи його автентичний смак.
 
Збережіть цей рецепт, щоб завжди мати під рукою готову заправку до борщу!